witam,
czy do octavi założę felgi z rozstawem 5x98 do octavi 1 ? Słyszałem że niektórzy tak robią że np zakładają felgi z innym rozmiarem na inne auto jeżeli róznica jest bardzo mała. W tym przypadku to 2 mm a więc naprawde mało. Czy ktoś to robił? ktoś może wie
g4cek, może śruby pływające? A jak nie to załóż dystanse, które zmieniają rozstaw śrub ale musisz mieć gdzie ten dystans wsadzić więc przyda się duże ET.
ja jeszcze nic nie mam, nie chodzi mi o rozwiązanie śruby pływające, czytałem na forum alfy że ludzie normalnie przykręcają sobie bo pasują felgi o rozstawie 5x100 do alfy która ma rozstaw 5x98 ale chciałem się dowiedzieć czy to działa w drugą stronę np felgi od alfy do octavi. Znowu na cultstyle czytałem że koleś do passata (5x112) przykręcił koła od japończyka (5x114,3)
Chciałbym się dowiedzieć ponieważ muszę zmienić rozstaw z 5x100 na 5x112.
Plywakow nie wsadzisz przy tak "ogromnej" roznicy. Do 5x112 zapakujesz na plywakach felgi 5x110 czy 5x114
Śruby pływające pomocne są do korekty rozstawu śrub, pozwalają prawidłowo i bezpiecznie zamontować felgi zarówno aluminiowe jak i stalowe na piastę samochodu w przypadku gdy różnica rozstawu nie przekracza dwóch milimetrów.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Komentarz